Steigerhouten buitenkeuken maken

Een droom voor menig tuinbezitter, man of vrouw: een steigerhouten buitenkeuken. Natuurlijk kun je er grof geld tegenaan gooien en een dure buitenkeuken kopen, maar wist je dat een steigerhouten buitenkeuken maken helemaal niet zo lastig hoeft te zijn? Zelfs niet wanneer je weinig tot geen kluservaring hebt of twee spreekwoordelijke linker handen. Om succesvol je eigen steigerhouten buitenkeuken te maken moet je natuurlijk wel iets weten en de juiste bouwtekeningen tot je beschikking hebben.

In dit artikel lees je daarom:

  • Waar je je steigerhouten buitenkeuken wel/niet moet plaatsen.
  • Welke apparatuur je kunt inbouwen in je buitenkeuken.
  • Het kostenplaatje van een steigerhouten buitenkeuken maken.
  • Welke steigerhouten buitenkeuken het beste bij jou past.
  • Waar je tijdens het maken en monteren rekening mee dient te houden.

Liever gelijk beginnen met hulp van de juiste bouwtekeningen?

Download Hier Jouw Steigerhouten Buitenkeuken Bouwtekeningen >>

Steigerhouten buitenkeuken maken

Locatie steigerhouten buitenkeuken

Net als bij alle houten objecten die in de buitenlucht geplaatst worden is het zeer belangrijk om een locatie voor je steigerhouten buitenkeuken te kiezen. Zo dien je rekening te houden met blootstelling aan weersomstandigheden en tal van andere zaken. Het mooiste is om de keuze te hebben uit verschillende plekken, zodat je na het lezen van dit artikel de beste plek kunt kiezen. Hieronder lees je meer over de belangrijkste zaken om rekening mee te houden wat betreft de locatie.

De ruimte

Simpel gezegd, hoeveel ruimte heb je zelf in gedachten voor je steigerhouten buitenkeuken? Ben je van plan om voor een bescheiden formaat te gaan, wellicht op een later moment uit te bouwen of wil je het direct goed doen en voor een mooi formaat gaan? Kijk allereerst hoeveel plekken je in je tuin hebt waar een buitenkeuken naar jouw wens zou passen.

Omgeving

De volgende stap is bekijken welke omgeving bij je buitenkeuken past. Naast een houten schuur die eenvoudig vlam vat is logischerwijs niet een heel strak plan. Daarnaast wil je een stevige ondergrond, al is dat natuurlijk ook vrij eenvoudig zelf te creëren. Op haast elke ondergrond kun je een steigerhouten buitenkeuken maken, maar voor de duurzaamheid en stevigheid is het aan te raden om te kiezen voor een ondergrond van cement of van steen. Losse aarde/zand of gras zijn voorbeelden van ondergronden waar je je buitenkeuken liever niet op plaatst.

freds bouwtekeningen review

Steigerhouten buitenkeuken met of zonder overkapping

Veel andere houtsoorten hebben een overkapping nodig, om niet al na één jaar in elkaar te zakken. Op enkele uitmuntende houtsoorten of bewerkt hout na uiteraard. Van steigerhout is ook bekend dat het zeer robuust is en goed blootgesteld kan worden aan weersomstandigheden. Steigerhout wordt normaal gebruikt voor steigers, die buiten staan en flinke weersomstandigheden te verduren krijgen.

Echter kan ook steigerhout op den duur last krijgen van invloeden van het weer, zoals vocht een grote boosdoener kan zijn. Een overkapping is dus vrijwel nooit een slecht idee en komt de levensduur van je buitenkeuken ten goede. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de afmetingen en plaatsing van de overkapping. Het zou zonde zijn als de regen alsnog langs je overkapping op je buitenkeuken terecht komt, of als de wind zorgt voor schuine regenval bijvoorbeeld.

Bouw een Passende Overkapping voor Jouw Buitenkeuken >>

Het praktische aspect

In de loop der stappen zijn al enkele locaties, die je in het begin nog op het oog had, waarschijnlijk afgevallen. Voor je een definitieve beslissing maakt wat betreft de locatie is er eigenlijk nog maar één belangrijk punt waar je aan moet denken en dat is toch wel het praktische punt. Hoe staat de wind normaal bijvoorbeeld? Je wilt straks niet op je terras in de rooklucht zitten. Wil je water en gas aansluiten op je buitenkeuken? Dan dien je er rekening mee te houden dat de leidingen vanuit de keuken bijvoorbeeld eenvoudig op de locatie van de buitenkeuken kunnen komen.

Natuurlijk kun je ook altijd voor een vrijstaande buitenkeuken gaan op wieltjes. Je bent dan minder beperkt wat betreft leidingen en aansluitingen. Prima als je het basic wilt houden en bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue inbouwt, voor gasbarbecues kun je nog kiezen voor het gebruik van gasflessen. Hier dien je dan ook weer rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste model buitenkeuken.

Wat mag het kosten?

Het kostenplaatje is uiteraard ook belangrijk om rekening mee te houden. Het fijne aan zelf je eigen steigerhouten buitenkeuken maken is dat je de kosten kunt beperken en in eigen hand kan houden. Luxe opties die je normaal alleen in dure buitenkeukens terugziet kunnen ineens goed te betalen zijn, puur en alleen omdat je zelf de steigerhouten planken op maat zaagt en op de juiste manier in elkaar zet. Net als met elk klusproject hangt het vooral af van het formaat en de materialen die je kiest, bij een buitenkeuken hangt het er ook nog vanaf welke apparatuur je wilt inbouwen. Je kunt het zo duur maken als dat je zelf wilt, maar ook voor een paar honderd euro al een high-end buitenkeuken in elkaar zetten.

Heb je bijvoorbeeld een leuke barbecue staan en wil je deze inbouwen in je buitenkeuken? Dan hoeft je dat weinig tot niets extra’s te kosten. Je zult alleen een gat op het juiste formaat moeten zagen waar je barbecue in past. Dit doe je met precieze bouwtekeningen van Fred Schouten. Hier betaal je een paar tientjes voor, maar met Freds bouwtekeningen ben je er zeker van dat je op eenvoudige wijze, zonder frustratie en met duidelijk aanwijzingen en een overzichtelijke materiaallijst, tot de beste resultaten komt en elke steigerhouten buitenkeuken kunt maken die je wilt maken. Zelfs zonder echte kluservaring!

Freds bouwtekeningen bestelformulier

Goedkoop je eigen Steigerhouten Buitenkeuken Maken? Begin Hier! >>

Verschillende soorten en maten steigerhouten buitenkeukens

Het mooiste aan het zelf bouwen van je eigen steigerhouten buitenkeuken is natuurlijk dat je deze geheel naar smaak en wens kunt maken. Een kleine buitenkeuken wanneer je over een beperkt terras beschikt of een groter model, wanneer je meer apparatuur wilt inbouwen of meer ruimte wilt. Vervelend aan de meeste bouwtekeningen is dat ze uitgaan van slechts één model of type buitenkeuken.

Het handige aan Freds bouwtekeningen is dat je niet gebonden bent aan slechts één mogelijkheid of één tekening om je eigen steigerhouten buitenkeuken te maken. Zo kun je optimaal en geheel naar eigen smaak voor de steigerhouten buitenkeuken kiezen die het beste bij jou (en je tuin/locatie) past.

Apparatuur inbouwen in steigerhouten buitenkeuken

We noemden al even de mogelijkheid om een barbecue in te bouwen. Of dit nu een fancy gasbarbecue is of een old-school houtskolenbarbecue. Naast een barbecue is het ook mogelijk om een koelkast of zelfs stromend water en een wasbak te monteren in je steigerhouten buitenkeuken. Je kunt het dus zo gek maken en zelfs daar is niet veel kennis of ervaring bij nodig. Wanneer je bovenstaande stappen volgt kun je, in combinatie met Freds Bouwtekeningen, elke buitenkeuken maken die je maar wenst, ook zonder technische vaardigheden.

Ja, Ik Wil Freds Bouwtekeningen Downloaden >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *