Steigerhouten hoogslaper maken

Ben je op zoek naar een steigerhouten hoogslaper, voor op de kinderkamer bijvoorbeeld? Een steigerhouten hoogslaper maken is één van de meest voordelige én leukste manieren om aan een hoogslaper te komen. Maar dat moet toch hartstikke lastig zijn? Niet wanneer de juiste handvatten worden aangereikt. Zelfs wanneer je nog nooit iets hebt gemaakt en nog nooit een bouwtekening in je handen hebt gehad, kun je gewoon zelf een steigerhouten hoogslaper maken. Wat moet je allemaal weten voor je aan dit klusavontuur begint?

  • Waar je je steigerhout gaat kopen.
  • Hoe je een veilige steigerhouten hoogslaper maakt.
  • Wat je verder allemaal nodig hebt.
  • Welke leuke combinaties er mogelijk zijn.

Het werkt het prettigst als je de bouwtekeningen gedurende de gehele beschrijving bij de hand hebt.

freds bouwtekeningen

Download Hier Alvast Steigerhouten Hoogslaper Bouwtekeningen >>

Hoe kom je aan goede steigerhouten planken?

Wat steigerhouten planken betreft heb je een enorm ruime keus tegenwoordig. Doordat steigerhout mateloos populair is kun je zelfs kiezen uit voor behandelde steigerhouten planken. Onbewerkte planken gaan al minimaal 7 tot 10 jaar mee, bewerkte planken kunnen haast tot in de oneindigheid mee gaan. Goede steigerhouten planken kun je zowel bij de bouwmarkt halen als online bestellen. Voor een paar euro bestel of koop je doorgaans een steigerhouten plank van 2 meter lang.

Als je op kosten wilt besparen dan is een goede mogelijkheid ook om even op Marktplaats te kijken wat er in de buurt wordt aangeboden. Voor hetzelfde geld tik je voor een paar euro een hele set (gebruikte of zo goed als nieuwe) steigerhouten planken op de kop.

Veiligheid boven alles

Het belangrijkste aan een constructie, en helemaal aan een hoogslaper, is natuurlijk de stevigheid en de veiligheid. Je slaapt op hoogte en wilt niet onverwachts op de grond wakker worden. Om je steigerhouten hoogslaper te zekeren kun je gebruik maken van grondbeugels of muurbeugels. Met behulp van deze kleine beugeltjes verstevig je je hoogslaper en kun zet je het bed vast aan de muur en/of grond. Beiden zijn aan te raden voor optimale stevigheid.

Steigerhout is ruw materiaal en je kunt dus nog wel eens een splinter tegenkomen. Aangezien de steigerhouten hoogslaper gebruikt wordt om in te slapen is dit niet wenselijk. Gelukkig is het goed mogelijk om steigerhouten planken te ontdoen van splinters. Zowel schuurpapier als een schuurmachine zijn hiervoor geschikt, een combinatie van beiden is nog beter. Maak het hout eerst goed schoon en schuur het daarna eerst met een grove korrel om het af te maken met een fijne korrel.

Uiteraard wordt in de bouwtekeningen rekening gehouden met de stevigheid en veiligheid van de steigerhouten hoogslaper.

freds bouwtekeningen review

Download Hier Bouwtekeningen voor Veilige en Stevige Steigerhouten Hoogslapers >>

Materiaallijst

Als je gaat klussen is het leuk om over de juiste bouwtekeningen te beschikken, maar je moet ook precies weten wat je nodig hebt. Anders ga je lukraak materiaal in huis halen en kost het een hoopt, maar geef je veel meer uit dan nodig. Gelukkig zitten bij deze bouwtekeningen ook gedetailleerde materiaallijsten. Aan de hand van deze lijsten ga je naar de bouwmarkt of kijk je wat je wellicht nog in huis hebt. Dit scheelt een hoop onnodig gepuzzel en overbodige materialen aanschaffen.

Je hebt geen uitgebreide gereedschapskast nodig, als je een plank door midden kunt zagen dan kom je er wel!

Bouwtekening steigerhouten hoogslaper

Nu je aan de hand van de bouwtekening en de materiaallijst de juiste spullen in huis hebt gehaald is het tijd om te beginnen. De bouwtekeningen zijn eenvoudig onder te verdelen. Door de duidelijke stappen kun je nog veel meer dan een steigerhouten hoogslaper maken.

Ja, Ik Wil Eenvoudige Bouwtekeningen Downloaden >>

Wat kost de totale constructie?

Aan het materiaal ben je niet meer dan enkele tientallen euro’s kwijt. De bouwtekeningen schaf je dus eenmalig aan voor €47,-, maar daar heb je dan ook de rest van je leven plezier van. Mocht je de bestanden ooit eens kwijt zijn, niet getreurd. Je krijgt namelijk levenslang toegang tot alle ruim 10.000 bouwtekeningen. De materialen en houtkosten zullen voor dit project niet hoger zijn dan enkele tientallen euro’s.

Het is natuurlijk mogelijk om op tal van manieren je hoogslaper te modificeren en je kunt het dan ook zo gek en zo duur maken als dat je zelf wilt.

Combineren van steigeronderdelen

Om de robuuste look van steigerhouten planken compleet te maken, kun je deze leuk combineren met steigerbuizen bijvoorbeeld. Bovendien zijn deze buizen ideaal om als frame te dienen voor de steigerhouten hoogslaper. Stevig en een mooie uitstraling, wat wil je nog meer!

Begin Direct met Bouwen! Download Jouw Bouwtekeningen Hier! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *