Steigerhouten kinderbed maken

Steigerhout zie je steeds meer terug in huizen en tuinen en natuurlijk ook in tuincentra en bouwmarkten. Vaak zijn producten die je voor honderden euro’s in de winkel koopt, eenvoudig zelf te maken voor enkele tientallen euro’s. Zelf een steigerhouten kinderbed maken scheelt dus al snel honderden euro’s. Wanneer je een dergelijk product veel te duur aanschaft is de kans alsnog groot dat je het thuis zelf in elkaar moet zetten. Totale verspilling van geld dus! Het grote geheim? Daar kom je tijdens het lezen van dit blog achter. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, je dient te beschikken over de juiste instructies en heldere bouwtekeningen. Na het lezen van dit blog weet je onder andere:

  • Waar je moet beginnen.
  • Hoe je zo goedkoop mogelijk te werk gaat.
  • Wat je nodig hebt om een steigerhouten kinderbed te maken.
  • Hoe je een stevig en vooral veilig steigerhouten kinderbed kunt maken.
  • Wat er nodig is om je steigerhouten kinderbed af te maken.

Ga je liever gelijk aan de slag met het op maat maken van je steigerhouten planken en je steigerhouten kinderbed maken?

Download Hier Alvast de Bouwtekeningen >>

Het idee

Wanneer je hebt bedacht dat je een steigerhouten kinderbed wilt maken, vraag je je waarschijnlijk af of dit wel haalbaar is en of je dit zelf kunt. Maar natuurlijk, met de juiste instructies, bouwtekeningen en materialen kom je er zeker wel. Het enige dat je hoeft te kunnen is het op maat maken van steigerhouten planken en het bevestigen van de planken aan de hand van zeer eenvoudige bouwtekeningen die voor zich spreken.

Voor je aan de slag gaat en inkopen gaat doen is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Wil je zo goedkoop mogelijk een steigerhouten kinderbed maken? Kies dan voor gebruikt steigerhout om de kosten te beperken. Welke afmeting heb je in gedachten voor het kinderbed? Mocht je dit niet 1-2-3 weten dan staan er gelukkig mooie voorbeelden tussen de bouwtekeningen.

Steigerhouten planken inslaan

Het primaire element voor een steigerhouten kinderbed is natuurlijk.. steigerhout! Dit haal (of bestel) je tegenwoordig gemakkelijk bij de plaatselijke bouwmarkt. Nieuwe planken lijken vaak het meest op elkaar en bieden daardoor een stevigere constructie. Wanneer je voor gebruikt hout kiest heb je iets meer werk aan het afwerken, maar ook een steigerhouten kinderbed maken van gebruikt steigerhout is zeer goed mogelijk. In dat geval kun je je steigerhouten planken bijvoorbeeld op Marktplaats aanschaffen.

Steigerhouten planken in huis?

Volgende Stap: Steigerhouten Kinderbed Maken Met Deze Bouwtekeningen >>

Benodigde materialen

Naast steigerhout heb je natuurlijk nog wat materialen nodig ter bevestiging en voor de afwerking. Welke materialen dat precies zijn en hoeveel je ervan nodig hebt blijkt uit de uitgebreide materiaallijst die bij de bouwtekening zit. Hierdoor koop je altijd precies wat je nodig hebt en verspil je dus niet onnodig geld aan materialen die in de kast blijven liggen.

Veilig en stevig steigerhouten kinderbed maken

Stevigheid en veiligheid zijn zeer belangrijk wanneer je een steigerhouten kinderbed gaat maken. Je wilt natuurlijk wel met een gerust hart kunnen slapen en zeker weten dat het kinderbed optimaal geschikt is voor jouw kleine man of meid. Steigerhout kan van zichzelf vrij ruw zijn en dus ook gevaarlijk wat splinters betreft. Als je dit weet en je het hout goed schuurt, liefst met een schuurmachine (eerst met grove korrel en daarna met fijne korrel), is er niet veel aan de hand.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met schroeven, spijkers en andere scherpe voorwerpen. Het fijne is dat wanneer je je aan Freds bouwtekeningen houdt, je geen omkijken hebt naar dit soort zaken. Aan de hand van Freds bouwtekeningen voor een steigerhouten kinderbed ben je dus zeker van een veilig en stevig kinderbed.

Steigerhouten kinderbed maken

Download Freds Bouwtekeningen Hier >>

The finishing touch

Wanneer je op basis van Freds bouwtekeningen je eigen steigerhouten kinderbed hebt gemaakt geeft dat natuurlijk al mega veel voldoening. Maar wist je dat je door enkele details aan te brengen je je kinderbed geheel uniek kunt maken? Elke steigerhouten plank is uiteraard al uniek, maar door bijvoorbeeld een mooie kleur verf op het bed aan te brengen, of een transparante houtkleur, maak je het helemaal af.

Wat je ook kunt doen is een deel van het bed verven met magneetverf of krijtverf. Hiermee kan jouw kleintje het bed geheel naar eigen smaak afmaken door er lekker op te krijten of zijn of haar favoriete magneten erop te plakken.

Wat kost het bij elkaar?

Een steigerhouten kinderbed maken kan je zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je voor een normale afmeting gaat en je hout gewoon nieuw inkoopt bij de bouwmarkt, kun je qua kosten op een paar tientjes rekenen. Dit is voor de gehele constructie dus niet alleen het hout, maar ook de bijkomende materialen voor bevestiging of schuurpapier bijvoorbeeld. De bouwtekeningen voor een steigerhouten kinderbed zitten in een totaalpakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Dit is een eenmalige investering van €47,- waarna je de rest van je leven elke klus eenvoudig kan klaren met duidelijke bouwtekeningen.

Zelfs op de kosten van het materiaal kun je besparen door het steigerhout bijvoorbeeld tweedehands op de kop te tikken. Met behulp van de handige materiaallijst weet je precies wat je voor welke klus nodig hebt. Hierdoor haal je dus altijd precies genoeg in huis en koop je niet langer meer materiaal in dan dat nodig is.

Freds bouwtekeningen bestelformulier

Steigerhouten kinderbed combineren

In een kinderkamer staan meer meubels dan alleen een kinderbed, denk aan een kast of een commode. Moet je die dan alsnog duur aanschaffen? Zeker niet, je krijgt namelijk in totaal meer dan 10.000 van Freds bouwtekeningen. Hier kun je zo goed als alles dat je kunt bedenken van maken. Die leuke steigerhouten kast of steigerhouten commode maak je dus ook net zo makkelijk gewoon zelf.

Je kunt natuurlijk ook andere onderdelen van steigers gebruiken in jouw constructies, denk aan steigerbuizen bijvoorbeeld. Door de stevigheid van steigerbuizen laten deze zich perfect gebruiken als frame voor veel constructies. Denk aan een stevige en robuuste steigerhouten bank of tafel. In een handomdraai klus je alles snel in elkaar, ook al kan je momenteel alleen nog maar een plank doorzagen.

Download Meer Dan 10.000 Bouwtekeningen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *