Steigerhouten meubels

Een steeds groter wordende trend zijn steigerhouten meubels, met alle gevolgen van dien, want steigerhouten meubels worden steeds duurder. Het aanbod wordt gelukkig ook steeds groter maar waarom zou je eigenlijk meer betalen voor kant-en-klare steigerhouten meubels, terwijl je ook heel eenvoudig zelf steigerhouten meubels kunt maken? Als je een beetje bedreven bent met een zaag en (elektrische) schroevendraaier, dan zul je een heel eind komen. Maar wat kun je nu eigenlijk gemakkelijk maken met steigerhout en hoe maak je het?

Steigerhouten meubels

Download Direct Jouw Steigerhouten Bouwtekeningen >>

Steigerhouten meubels maken

Het aantal steigerhouten meubels dat je zelf kunt maken is eindeloos. Denk aan een strakke steigerhouten hoekbank die je zelf kunt maken tot aan een steigerhouten kinderbed. Met Freds bouwtekeningen kun je je gehele interieur zelf maken van steigerhout. Zo begin je makkelijk en snel aan het maken en in elkaar zetten van een steigerhouten bank of steigerhouten tafel. Het fijne is dat dit, met dank aan Freds bouwtekeningen, stap voor stap te doen is. Je hoeft dus niet langer eindeloos te zoeken naar de juiste bouwtekeningen. Zo zet je ook iets uitgebreidere constructies zoals een steigerhouten hoogslaper of steigerhouten bureau eenvoudig en snel zelf in elkaar.

Steigerhouten tuinmeubelen maken

Tuinmeubelen, en zo ook een steigerhouten buitenkeuken bijvoorbeeld, kunnen een zeer prijzige aangelegenheid zijn en bovendien zullen ze haast altijd enig onderhoud nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze in optimale conditie blijven. Steigerplanken zijn zeer stevig en lenen zich dus ook goed voor stevige constructies voor bijvoorbeeld een gehele steigerhouten buitenkeuken. Maken doe je eenvoudig met Freds bouwtekeningen door simpelweg de planken op de juiste maat te maken en het eenvoudige stappenplan te volgen.

Naast een steigerhouten buitenkeuken zijn er meerdere tuinmeubelen die je van steigerhout kunt maken. Wat denk je van zelf een steigerhouten plantenbak maken of een steigerhouten loungebank of lounge set maken? Ook een tuintafel of een tuinbank maak je zeer eenvoudig van steigerhout.

Freds bouwtekeningen bestelformulier

Zelf Steigerhouten Tuinmeubelen Maken >>

Warm interieur met steigerhout

Zoals genoemd zijn steigerhouten meubels de afgelopen jaren aan populariteit aan het winnen. Mede omdat je met steigerhouten meubels een warm en zeer mooi interieur kunt creëren, geheel naar eigen smaak ook nog. De complete bouwtekeningen zorgen dat iedereen de mooiste meubels van steigerhout zelf kan maken. Denk aan een warm interieur met een steigerhouten bank, steigerhouten salontafel en een steigerhouten Tv-meubel om het af te maken.

Elke plank is uniek en dat maakt het klussen met steigerhout nu juist zo leuk. Elk meubel is uniek en heeft zijn eigen eigenschappen. Het robuuste uiterlijk oogt krachtig en steigerhouten meubels zijn ook zeer stevig. Uiteraard kun je nadat je steigerhouten meubel of steigerhouten meubels bevestigd zijn, kiezen om ze af te lakken naar eigen smaak. Zo verhoog je de levensduur en net als met andere houtsoorten is het ook met steigerhouten meubels van belang om deze goed te onderhouden. Vooral wanneer deze buiten staan of aan slijtage onderhevig zijn.

Steigerhouten meubels combineren

Steigerhouten meubels zijn dus zeer goed met elkaar te combineren, maar hoe zorg je voor een nog leuker of sfeervol effect? Wat je bijvoorbeeld kunt doen is steigerbuizen gebruiken in de constructie van jouw (tuin)meubelen. Hier zul je ook meer over lezen in de steigerhouten bouwtekeningen. Door bijvoorbeeld een steigerhouten bank te maken met een frame van steigerbuizen creëer je nog meer sfeer in huis en geef je je meubels een industriële look.

Mocht je wel details willen aanbrengen, maar het steigerhout alsnog de boventoon willen laten voeren dan kan dit natuurlijk ook. Dan kies je toch gewoon steigerbuizen om de poten van je steigerhouten bank van steigerbuizen te maken bijvoorbeeld. Helemaal mooi als de rest van je interieur hier ook op is afgestemd. Industriële meubels en industriële lampen winnen ook aan populariteit en zijn de nieuwe landelijke look van vandaag de dag.

freds bouwtekeningen

Ja, Ik Wil Steigerhouten Meubels Combineren! >>

Eenvoudig op maat maken

Wat fijn is tijdens het klussen met steigerhout en het maken van steigerhouten meubels, is dat steigerhout zich zeer eenvoudig laat bewerken en je geen uitgebreide kluskennis nodig hebt. Wanneer je het steigerhout op maat kunt zagen en de eenvoudige en uitgebreide bouwtekeningen doorneemt, zul je in een handomdraai elk steigerhouten meubel kunnen maken dat je wenst te maken. Zelfs met weinig ervaring kun je een gehele kamer voorzien van steigerhouten meubels. Al is het natuurlijk fijn om Freds bouwtekeningen even door te krijgen en dat doe je in het begin het beste met eenvoudige steigerhouten meubels. Begin gewoon eens met een steigerhouten bank of tafel, je zult dan merken dat je de smaak snel te pakken krijgt.

Steigerhouten bouwtekeningen voor elke klus

We hebben al veel projecten benoemd die je van steigerhout zou kunnen maken. Deze maak je simpelweg door de bouwtekeningen van Fred te volgen en de stappen te volgen zoals aangegeven. Ons is duidelijk geworden dat dit zeer eenvoudige stappen zijn, eenvoudiger dan een gemiddeld bouwpakket van de IKEA bijvoorbeeld. Omdat je zelf ook ziet wat je doet en de planken op maat maakt, weet je precies welke planken waar horen en welke stappen je hebt te volgen.

Naast de uitgebreide bouwtekeningen waar je niet meer van af hoeft te wijken, bevatten de bouwtekeningen ook gedetailleerde materiaallijsten. Door precies in te kopen wat er op de materiaallijst staat ben je er zeker van dat je niet te veel of te weinig spullen in huis haalt. Dit scheelt ook weer onnodig veel geld uitgeven aan materiaal dat volgend jaar nog in de schuur ligt.

Voorbeelden freds bouwtekeningen

Download ALLE Steigerhouten Meubels Bouwtekeningen >>

Hulp nodig?

Mocht je ondanks alle duidelijke omschrijvingen, bouwtekeningen en materiaallijsten alsnog hulp nodig hebben of er even niet uitkomen, geen probleem. Het is te allen tijde mogelijk om een bericht te sturen naar Fred om je vraag te stellen. Wij kennen Fred als zeer ervaren klusser en zelfs als je iets zou willen modificeren, helpt hij je graag meedenken. Denk aan een steigerhouten bed maken met een bijzondere afmeting of unieke steigerhouten meubels maken met aparte vormen of maten. Kaart dit gerust aan bij Fred en hij zal je hier uiteraard bij helpen.