Steigerhouten plantenbak maken

Een steigerhouten plantenbak komt overal tot zijn recht. Of je nu een eenvoudig balkon hebt of een enorme tuin waar je over de gehele lengte een grote steigerhouten plantenbank wilt maken. Met Freds bouwtekeningen kan iedereen een steigerhouten plantenbak maken. En dan weet je één ding zeker, daar kunnen de grote plantenbakken van het tuincentrum van de buurman (of vrouw) zeker niet tegenop. Wanneer je (nog) niet zo’n bedreven klusser bent is dit een perfecte klus om mee te beginnen. Een steigerhouten plantenbak maken is namelijk helemaal niet zo lastig. Wat moet je allemaal weten voor je begint aan deze klus?

  • Hoe kom je aan je steigerhout?
  • Van steigerhouten planken tot steigerhouten plantenbak.
  • Hoe je je steigerhouten plantenbak kunt versieren.
  • Wat je na het maken van een steigerhouten plantenbak allemaal kunt maken.

Kortom, na het lezen van dit blog kun je tegen een zeer lage prijs, zeer fraaie steigerhouten plantenbakken maken.

Steigerhouten plantenbak maken

Begin Alvast met Maken, Download de Bouwtekeningen Hier! >>

Goedkoop steigerhout kopen

Wanneer je begint aan het maken van een steigerhouten plantenbak heb je natuurlijk steigerhouten planken nodig. Waar haal je die zo snel vandaan? De bouwmarkt is uiteraard een optie om aan een goede kwaliteit steigerhout te komen. Vaak leveren deze ook planken in diverse maten. Wil je echter je steigerhouten planken goedkoper inslaan dan kun je op websites als Marktplaats kijken, waar vaak goedkope en zo goed als nieuwe steigerhouten planken worden aangeboden.

Om een steigerhouten plantenbak te maken heb je niet veel steigerhouten planken nodig. Mocht je een bouwplaats in de buurt tegenkomen dan kun je altijd eens informeren of ze niet toevallig nog een oude plank of een paar gebroken planken hebben liggen. Op deze manier kun je zelfs gratis aan steigerhouten planken komen. Heb je nog een paar schroeven liggen dan kun je dus vrijwel gratis een steigerhouten plantenbak maken.

Eenvoudig je eigen steigerhouten plantenbak maken

Je eigen steigerhouten plantenbak maken hoeft nog niet eens zo ingewikkeld te zijn. Ook niet wanneer je twee spreekwoordelijke linkerhanden hebt. Als je een plank op maat kunt zagen en wat planken aan elkaar kunt maken, dan kun je ook zelf een steigerhouten plantenbak maken. Uiteraard wel met de juiste handvatten, Freds bouwtekeningen. Met de bouwtekeningen voor o.a. een steigerhouten plantenbak kun je in simpele stappen de steigerhouten planken op maat maken en volgens het stappenplan aan elkaar bevestigen.

Een mooie toevoeging is de gedetaileerde materiaallijst. Hierdoor weet je zeker dat je nooit meer dan nodig materiaal in huis haalt en dus onnodige kosten maakt. Wanneer je geen duidelijk materiaallijst hebt ben je al snel geneigd om veel meer dan nodig te kopen.

Download Jouw Steigerhouten Plantenbak Bouwtekeningen Hier >>

Pimp je steigerhouten plantenbak

Als je een liefhebber van de looks van steigerhout bent, dan ben je in principe na het monteren al klaar. Mocht je toch nog op zoek zijn naar wat details dan kun je je steigerhouten plantenbak eenvoudig pimpen. Gezien de populariteit van steigerhout zijn er in de bouwmarkten speciale steigerhout ‘washes’ verkrijgbaar. Hiermee voorzie je je steigerhouten plantenbak van bescherming en eventueel van een leuk kleurtje.

Je kunt zelf je eigen wash maken door krijtverf te halen bij de bouwmarkt en dit naar smaak te mengen. Een normale verhouding is één deel krijtverf op één deel water. Voor een lichter resultaat voeg je meer water toe en wanneer je een donkerder resultaat wilt voeg je meer krijtverf toe.

Duurzaamheid steigerhouten plantenbak

Een steigerhouten plantenbak die je zelf maakt is zeer duurzaam. Onbehandeld zal steigerhout buiten een levensduur hebben van zo’n 7 tot 10 jaar. Dat is meer dan de gemiddelde onbehandelde (houten) plantenbak. En dat terwijl het helemaal niet zo duur hoeft te zijn om een steigerhouten plantenbak te maken. Kwalitatief gezien creëer je dus een hoogstaand product in een mum van tijd, zonder dat je er bakken ervaring of bakken vol met geld voor nodig hebt. Naar wens en bovenal dus super duurzaam!

freds bouwtekeningen review

Maak Jouw Eigen Unieke Steigerhouten Plantenbak >>

Wat kun je nog meer met Freds Bouwtekeningen?

Waarschijnlijk ben je er al vrij snel in geslaagd om succesvol een steigerhouten plantenbak in elkaar te zetten. Naast bouwtekeningen voor diverse steigerhouten plantenbakken, kun je nog veel meer maken met de bouwtekeningen van Fred. Met meer dan 10.000 bouwtekeningen is er altijd wel iets te klussen in of rond het huis. Nadat je een steigerhouten plantenbak hebt gemaakt kun je bijvoorbeeld beginnen aan het maken van een steigerhouten tuinbank en/of steigerhouten tuintafel.

Freds bouwtekeningen zorgen ervoor dat je, tegen een minimale investering en zo min mogelijk materiaalkosten en bijkomende kosten, zeer fraaie designs van steigerhout of ander hout toch zelf kunt maken. Naast de beperkte kosten heb je ook minimale ervaring nodig. Ideale bouwtekeningen dus, zowel voor de professional als voor de amateur.

Download Hier Meer Dan 10.000 Bouwtekeningen!! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *